Project

General

Profile

Bug #297

Qyzis on Window fails at startup just after installation

Added by Anonymous over 12 years ago. Updated over 12 years ago.

Status:
Closed
Priority:
High
Category:
Windows port
Target version:
Start date:
06/26/2008
Due date:
% Done:

30%

Estimated time:

Description

Steps to reproduce:
1. Download the windows installer YzisWindowsInstaller-1.0-alpha1.exe
2. Launch it, follow the installer instructions
=>Installation appears to be successful
3. Launch Yzis from Windows' Start menu
=>A popup appears
Popup window title: qyzis.exe - Unable to Locate Component
Message: This application has failed to start because QtXml4.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem

I understand this is probably caused by the fact that Qt4 needs to be installed separately ?
If this is the case, the installer should check for it.


Files

qyzis-dep.txt (33.1 KB) qyzis-dep.txt Philippe Fremy, 06/27/2008 12:36 AM

History

#1

Updated by Thomas Capricelli over 12 years ago

  • Status changed from New to Assigned
  • Assignee set to Thomas Capricelli
  • Priority changed from Normal to High

No, this is indeed a bug and should be fixed.

#2

Updated by Philippe Fremy over 12 years ago

Attached is the file generated by dependancy walker. 3 libs are missing: magic, iconf and qtxml.

#3

Updated by Thomas Capricelli over 12 years ago

  • Category set to Windows port

I've uploaded a new version of the installer (alpha1.1) on
http://labs.freehackers.org/projects/list_files/yzis

This one should work (tm).

#4

Updated by Thomas Capricelli over 12 years ago

  • Target version set to 1.0-alpha2
  • % Done changed from 0 to 30
#5

Updated by Philippe Fremy over 12 years ago

Try again. :-)

You missed the dependencies of the new DLL: magic1.dll depends on zlib1.dll and pcre3.dll which you are missing.

Dependancy walker should really help you there, it always shows clearly missing libs.

Anyway, I checked, with those two libraries, qyzis launches.

#6

Updated by Anonymous over 12 years ago

Hi, I'm the reporter for this bug. Thank you Thomas and Philippe for looking into this, but indeed it doesn't work yet: now it complains about regex2.dll on start.

Philippe, I'm surprised dependency walker doesn't mention this regex2.dll - maybe there was another update by Thomas between my comment and yours ?

Regards,
Bruno

#7

Updated by Thomas Capricelli over 12 years ago

  • Status changed from Assigned to Closed

hopefully YzisWindowsInstaller-1.0-alpha1.2.exe should fix this.
I'm now able to understand how to use dependencies walker (thanks Philippe) and I can reproduce the problem, hence it's easier to fix.

#8

Updated by Philippe Fremy over 12 years ago

There were remaining problems in your version but I think I have fixed them all. See latest installer:

http://labs.freehackers.org/projects/list_files/yzis

Also available in: Atom PDF